LÖPNING SOM TERAPI

Det är vad som händer när jag är ute och springer. Speciellt efter en jobbig arbetsdag, med många frågor och få svar. Jag sorterar in alla mina tankar i rätt fack. Finner lösningar, eller kanske inte alltid lösningar men iallafall en idé hur jag ska komma närmare en lösning.

När jag kommer hem från jobbet, känner mig tom och armarna hänger nere vid marken, energinivån är så låg att den nästan stannar. Där och då blir löpningen min medicin. Kidsen får först några timmar - sen snörar jag på mig skorna och ger mig ut i mörkret. Svetten, flåset och kalla friska luften ger mig tankeskärpa. Befrielsen som jag känner gör att jag faktiskt kan ta mig an problemen. Löprundan ändrar helt enkelt mitt mindset.

Så för mig är även löpningen även terpi. Av bästa slag desutom. Känner mig helt renad efter ett pass, nya influenser och saker har lagt sig till rätta inne i huvudet.

Det enda jag kommer fram till varje gång är att: gör saker som ger dig energi. Omge dig av människor som ger dig glädje. Våga bryta inövade mönster och testa något nytt. Var lite galen. Bjud på dig själv. Var ärlig mot din omgivning och dig själv. Lek! Träna och enjoy!