ÄNNU EN UTMANING FÖR ELIN


Möt läkartjejen Elin som har krafter utöver det vanliga. Tjejen som kör swimrun som Ö till Ö i tufft väder, simmar iskallt vatten i Costa Brava, åker Vasan på fina tider, springer lopp uppe till fjälls och hittar på mycket som har med träning att göra. Elin älskar utmaningar - och hennes kommande är just Ironman Kalmar. 
 


Elin har fyra barn+hund och jobbar som läkare, för många så skulle det inte "gå" att få ihop träningstimmar. Men det fixar Elin och det ser ut som Elins träning har varit riktigt bra, kika in och inspireras på hennes insta @doktorsterner.

Om du har funderat på att åka med Apollo Sports på ngn swimrun resa, så finns det även fina bilder från Maldiverna i flödet. Låt dig inspireras av denna super tuffa, glada och positiva tjej! 


1. Vilken träningsbakgrund har du innan du började träna mot Kalmar Ironman?

Jag har alltid tränat. Allt från balett till bollsport och löpning. Att röra sig dagligen är naturligt för mig. 


2. Vilken är din styrka när det gäller träning?

Jag har en bra grundstryka tack vare min bakgrund. Uthållig och stark. Prioriterar styrka och rörlighet vilket gör att jag klarat mig bra från skador. 


3. Vad är det inom triathlon som tilltalar dig - är det att det är tre olika dicipliner eller vad? Jag blir lätt uttråkad. Uppskattar variationen i triathlon. Jag tror även att de är nyttigt och viktigt med stor variation i träningen. Jag triggas av de längre triathlonloppen där det ställs krav på fysisk uthållighet och mental styrka. 


4. Vad är din största utmaning för att få ihop den träning som krävs inför Ironman?

Livet! Familj, jobb och alla andra åtaganden. Jag prioriterar min träning högt då det är en förutsättning för att jag ska orka mitt intensiva liv som heltidsarbetande läkare och fyrabarnsmamma men ibland måste annat prioriteras högre. Ibland blir det ofrivilliga vilodagar pga sjuka barn, föräldramöten eller tidsbrist. Jag försöker ta varje tillfälle till träning och ibland blir det inte kvalité men jag är tacksam för alla!

5. Vad ska bli det roligaste med att köra detta loppet? 

Jag körde 2016 och stämningen i Kalmar var fantastisk. Jag var hög på endorfiner under lång tid eget loppet. Tufft, ja visst men så himla kul. Alla vänner på plats, medtävlande, familj och åskådare. En riktig fest! 

6. Vad vill du ge för tips till de som drömmer om att göra en liknande utmaning?

Skynda långsamt. Det är klokt att börja med kortare lopp och långsamt öka belastningen på kroppen. Ett ironmanlopp är inte ett bra lopp att börja med. Billig och enkel utrustning fungerar bra ibörjan, du behöver inte ha dyr och fin utrustning från start. Det går att göra av med väldigt mycket pengar på triathlonutrustning men det är inget måste. Träna varierat och gå gärna med i en triathlonklubb. Så mycket roligare att träna med andra. 



7. Vad är det som får dig att fortsätta när krafterna tryter under träning eller träning?

Jag har en aldrig sinande motivation. Mår som bäst när jag är fysisk aktiv. Peppad även av sociala media och alla härliga träningsvänner. 


8. Hur ska du belöna dig efter loppet? 

Vila kroppen mycket inför nästa utmaning, ÖtillÖ 3/9. En snygg ironmantröja får det också bli. 


9. Vad var det som gjorde att du just vill genomföra en Ironman?

Jag hade gjort en tjejklassiker, en halvklassiker och en svensk klassiker. Kände att en ironman var nästa steg. Jag hade redan alla prylar som behövdes.

Jag gillar fysiska utmaningar!